Voor docenten

Wat biedt EBP-academie voor jou?

  Bespaar tijd

Als docent kun vanuit je eigen account animaties, oefeningen en al het andere materiaal van EBP-academie tijdens je lessen tonen aan je studenten. Je hoeft dus alleen het lesmateriaal uit te kiezen, niet te maken!

  Voor mbo-v, hbo-v en alle andere verpleegkunde-opleidingen

Met de cursus EBP-volger bereikt elke student het basisniveau in het toepassen van EBP.

Een krachtige combinatie: 'EBP-volger' aangevuld met andere werkvormen

In combinatie met andere (groeps)werkvormen is e-learning nog krachtiger.

Een mbo-v in het noorden van het land die EBP-academie gebruikt, doet het volgende:

  • In 10 weken werken de studenten 2 uur per week aan de cursus 'EBP-volger*'. Een docent begeleidt hun daarbij. Het eerste uur werken zij in hun eigen account op EBP-academie, het tweede uur bespreken ze hieruit klassikaal of in groepjes een aantal oefeningen en 'activiteiten op de werkvloer'. 
    In de laatste weken krijgen de studenten een afrondende casusopdracht. 
    Hierin zoeken ze zelf naar evidence-based richtlijnen die een oplossing voor de in de casus aanwezige klinische onzekerheden (zorgproblemen voor zorgvrager en/of zorgverlener) kunnen geven. 
    Voor de afgeronde cursus 'EBP-volger' krijgen de studenten een van de EBP-academie-certificaten.

  Flipping the classroom

Met een eigen account kunnen studenten zich voorbereiden op je lessen. Tijdens de lessen is dan meer tijd voor het beantwoorden van vragen of het samen bespreken van antwoorden en/of ervaringen en relevante EBP-onderwerpen.

  Overleg met andere docenten

Via het Team-Forum en de Team-Wiki kun je overleggen met mededocenten. Voor deelname hieraan stuur je een aanvraag naar info@ebp-academie.nl. 

  Lage kosten

Om zoveel mogelijk verpleegkundigen (i.o.) de gelegenheid te geven meer kennis en kunde over EBP op te doen en deze ook te verspreiden, zijn de kosten voor een account laag gehouden.
De huidige prijs vind je bij de groene cursusnaam onderaan de homepage.


Gebruiksvoorwaarden lesmateriaal van EBP-academie:

Wanneer je gebruik wilt maken van online quiz-mogelijkheden als Socrative.com, kun je vragen van EBP-academie overnemen; mits je daarbij EBP-academie als bron vermeld.

* De termen volger, gebruiker (en expert) zijn overgenomen van De Vos (2005), die met deze termen doorborduurde op de termen 'replicator’, 'user' en ‘do-er’van Strauss et al. (2004).

Laatste wijziging: donderdag, 18 januari 2018, 09:04