Over EBP-academie

Leerplatform EBP-academie

                              

EBP-academie is een leerplatform voor verpleegkundigen die op een simpele, aantrekkelijke en snelle manier willen leren over evidence-based practice (EBP). Daarnaast leren ze meteen EBP toepassen in de praktijk.  

Op deze pagina vind je een algemene beschrijving van EBP-academie. Op de volgende bladzijde kun je lezen over de cursus 'EBP-volger in 8 stappen'.


Aantrekkelijk, simpel en snel

Met animaties krijg je EBP-voorbeelden uit de praktijk. Hierdoor heb je snel een helder beeld van EBP. Daarnaast vind je veel korte teksten, overzichten en linken naar aanvullende informatie. Met de digitale oefeningen, krijg je meteen feedback en via de activiteiten bij 'Op de werkvloer' breng je het geleerde ook nog eens in praktijk óf verspreid je het EBP-gedachtengoed onder collega's. Dat laatste is een trouwens een goede test om te merken of je alles gesnapt hebt.


"Door iedere week iets kleins te doen, ga je EBP in je dagelijkse werkzaamheden opnemen!"

EBP-academie is zo opgezet, dat je stapsgewijs aan de slag kunt. Bijna alle onderdelen vragen slechts 1 - 10 minuten van je tijd. In de overzichtslijsten kun je precies zien waar je aan de eisen hebt voldaan en verder zelf bijhouden wat je voldoende beheerst.


Doelgroep

Ben je verpleegkundige of in opleiding tot verpleegkundige en wil je (opnieuw) kennis maken met EBP, dan is EBP-academie zeker geschikt voor jou. Met de huidige modules leg je een goede basis om als niveau 4 en niveau 5/6 verpleegkundige EBP toe te passen. Wil je weten waar je aan kunt werken? De algemene leerdoelen lees je hier, in de beschrijving van 'EBP-volger in 8 stappen'. Precieze leerdoelen kun je met een account bekijken.

Ben je docent en kun je aantrekkelijk materiaal voor je lessen over EBP gebruiken? Ook dan kun je gebruik maken van EBP-academie. Zie verder de tekst: 'Voor docenten' in het hoofdmenu op de homepage.

Ben je géén verpleegkundige, maar wil je wel leren over EBP? Evidence based practice is een universeel concept dus dat snappen we best bij EBP-academie. Maak dus gerust een account aan en doe mee.


Lage kosten

Voor deelname aan de voor 13 punten geaccrediteerde cursus 'EBP-volger in 8 stappen' betaal je € 17,50 (voor instellingen exclusief BTW). Aangezien EBP-academie op 31 december 2018 stopt, heb je tot die datum toegang tot de cursus.  Ook heb je toegang tot de modules voor de huidige onderdelen van de cursus 'EBP-gebruiker'. Klik hier voor informatie over de cursus 'EBP-volger'.


Auteursrecht

Je kunt materiaal op het leerplatform EBP-academie aan anderen laten zien of door anderen laten gebruiken, mits duidelijk zichtbaar is dat het materiaal op www.EBP-academie.nl staat.

Alle rechten voorbehouden. Niets van EBP-academie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt anders dan op deze website, zonder vooraf schriftelijke toestemming van de eigenaar van EBP-academie.


Browsers, tablets en smartphones

EBP-academie kan het best worden geopend in de nieuwste versies van browsers als: Internet Explorer (vanaf versie 7), Safari, Chrome en Firefox. Op een iPad zijn sommige oefeningen (schuiven) lastiger uit te voeren. Voor die oefeningen kun je ter plekke iPad-vriendelijke versies kiezen. Ook op smartphones kan je inloggen op EBP-academie. Door het kleinere formaat krijgen de pagina's een andere indeling, maar veel toepassingen zijn ook dan te gebruiken.


EBP-academie: product van ZorgSyn


EBP-academie is ontwikkeld door Ilona Gerritsma van ZorgSyn. Met ZorgSyn ondersteunt zij verpleegkundigen en docenten in zorg- en onderwijsinstellingen bij het leren en lesgeven van EBP.


Over Ilona Gerritsma, ontwikkelaar van EBP-academie

Na jarenlange ervaring in een dubbelfunctie als intensive-care-verpleegkundige en -praktijkdocent en een studie verplegingswetenschap ging ik lesgeven in onderzoeksmethodologie en evidence-based practice aan verloskunde- en later ook verpleegkunde-studenten. De meeste studenten vinden dit lastige materie. Vandaar dat bij mij het idee ontstond een toegankelijker manier te ontwikkelen om EBP te kunnen leren en toe te passen. Met EBP-academie wil ik vooral verpleegkundigen en verpleegkunde-studenten een aantrekkelijk platform bieden waar dit mogelijk is. En daarnaast docenten toegang geven tot EBP-lesmateriaal en een forum bieden waar zij met collega's kunnen overleggen over lesmethoden.

 Connect and view my profile


Feedback en nieuwe ideeën

Om dit leerplatform verder te kunnen ontwikkelen naar de wensen van de deelnemers ontvang ik graag je feedback. Ik ben benieuwd naar dat wat goed is, dat wat beter kan én je ideeën over nieuwe onderwerpen en toepassingen. Ook kun je zelf casuïstiek insturen, die omgezet mag worden naar bijvoorbeeld animaties en oefeningen. Juist ook over de B- en MGZ-verpleegkunde. Je naam wordt hierbij vermeld, maar alleen wanneer je dat wilt.